Lek prevaljskim gasilcem predal novo gasilsko vozilo

24. 6. 2002

Prevalje, 25. junija – Danes, ob dnevu državnosti in ob občinskem prazniku občine Prevalje, je predsednik uprave farmacevtske družbe Lek, Metod Dragonja, Gasilskemu društvu Prevalje izročil ključe novega gasilskega vozila.

Na lokaciji, kjer proizvajajo penicilinske izdelke, je zagotavljanje požarne varnosti ena od prioritetnih poslovnih odločitev in hkrati ena od zakonskih obveznosti. V Leku se zavedajo, da je izvajanje pravočasne, profesionalne in učinkovite pomoči reševanja v primerih požara močno odvisna tudi od ustrezne opremljenosti profesionalnih in prostovoljnih gasilcev. Odločitev, da kupijo novo gasilsko vozilo in ga v uporabo predajo Gasilskemu društvu Prevalje, je bila zato lahka.

Gasilska tradicija na Prevaljah sega daleč v zgodovino. Leta 2003 bodo prevaljski gasilci praznovali častitljivo 130-letnico, z novim gasilskim vozilom pa bo praznovanje visoke obletnice še posebej slavnostno.

“Iskreno se zahvaljujemo Leku, ki je kupilo novo gasilsko vozilo. Zelo veseli smo, da bomo sedaj imeli na voljo novo in dobro opremljeno vozilo, s katerim bomo lahko hitro in učinkovito priskočili na pomoč ob klicu na pomoč,” je ob prevzemu ključev novega vozila povedal gospod Maks Paradiž, predsednik prostovoljnega Gasilskega društva Prevalje.

Predsednik uprave farmacevtske družbe Lek Metod Dragonja pa je ob tem povedal: “Lek z nakupom gasilskega vozila potrjuje zastavljeno poslanstvo, ki je skrb za večjo kakovost življenja. In zagotavljanje učinkovite požarne varnosti to prav gotovo je. Veseli smo, da se danes tako pridružujemo tudi praznovanju državnega in občinskega praznika in častitljive obletnice gasilstva na Prevaljah.”

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o Lekovem poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, ki smo jih oblikovali na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

***

Za dodatne informacije pokličite (01) 580 22 43 Miša Komar Žiberna, Korporativno komuniciranje, Lek, d. d.