Sodobne vodne in rekreativne površine - Osebna kakovost ustvarja odlično ponudbo - Prenovljeni Hotel Lek invalidom omogoča dostop do vseh funkcionalnih površin - Razvoj Hotela Lek in Kranjske Gore z roko v roki

Prenovljeni Hotel Lek velika pridobitev za Kranjsko Goro

17. 12. 2001

Kranjska Gora, 17. decembra – Danes so nekaj dni pred predvidenim rokom slavnostno odprli prenovljene bivalne in rekreativne površine Hotela Lek v Kranjski Gori. Slovenska farmacevtska družba Lek, ki je ustanoviteljica in lastnica hotela, s tem nadaljuje svoja prizadevanja za uspešno poslovno rast hotela in izboljšanje turistične ponudbe v Kranjski Gori.

Za prenovitev bivalnih in rekreativnih prostorov so se v Hotelu Lek odločili letos spomladi, prenovo pa so zaključili v rekordnem času, in sicer v manj kot petih mesecih. Projekt prenove je obsegal adaptacijo hotelskih sob, ki imajo sedaj vse kategorijo ****, in ureditev obstoječih in novih rekreativnih površin. V prenovo so vložili 330 milijonov SIT, 50 milijonov za sobe in 280 milijonov za objekt vodno-rekreativnih površin.

“Izredno smo veseli, da smo prenovo zaključili tako hitro. Hotel Lek stopa v novo leto v popolnoma novi preobleki, kar bo gotovo pripomoglo k še celovitejši turistični ponudbi hotela in kraja. Bogata ponudba, kakovostna storitev in predvsem predanost zaposlenih so zagotovilo, da se bodo gostje pri nas odlično počutili in se vedno radi vračali,” je povedal direktor hotela Matjaž Konda.

Farmacevtska družba Lek s to naložbo nadaljuje poslovno politiko dolgoročnega zagotavljanja uspešnega poslovanja svojih družb in prizadevanja za zagotavljanje večje kakovosti življenja. Nove zmogljivosti Hotela Lek bodo pripomogle k bogatejši ponudbi tudi izven sezone in pomenijo priložnost za še hitrejši razvoj kraja. Hitra in kakovostna prenova je tudi rezultat odličnega sodelovanja z lokalno skupnostjo, izvajalci in podizvajalci.

Za goste bo zanimiv predvsem prenovljeni rekreativni del, ki sprejeme naenkrat 120 oseb in obsega vodne površine, savne, fitness in spremljevalne prostore. V vodnem delu je obnovljen obstoječi bazen, novi pa so otroški čofotalnik ter cca 40 m2 velik termalni bazen z masažnimi šobami, vrelci, masažnimi posteljami in t.i. whirl-poolom.

V svetu savn, kot so ga imenovali v Hotelu Lek, so nova finska in infra-rdeča savna, parna kopel, keramična ležalnika za masažo hrbta, odorium (finska savna z dodanimi eteričnimi olji) in t.i. whirl-pool. Nov je tudi zimski vrt s teraso, kjer je zunanja finska savna.

V novem fitnessu v t.i. kardio izvedbi so tekoči trak za tek, sobna kolesa in t.i. stepper.

Hotel Lek je v prenovljeni podobi postal še prijaznejši, saj notranja ureditev hotela invalidom omogoča dostop do vseh funkcionalnih površin. “S prenovo hotelskih in rekreativnih površin Hotela Lek farmacevtska družba Lek nadaljuje prizadevanja za zagotavljanje uspešnega poslovanja skupine, njenih družb in kakovostne turistične ponudbe v Kranjski Gori. Nova ponudba pomeni tudi priložnost za dinamičen razvoj kraja,” je povedal predsednik uprave družbe Lek Metod Dragonja.

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o Lekovem poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, ki smo jih oblikovali na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski rezultati poslovanja drugačni od pričakovanih.

***

Za dodatne informacije pokličite (01) 580 22 43 Katarina Klemenc, vodja oddelka Odnosi z javnostmi v Leku