Lek na Poljskem

20. 1. 1999

Lek je na Poljskem, enem od svojih treh najpomembnejših trgov, v letu 1998 s prodajo ustvaril več kot 37 milijonov ameriških dolarjev in tako dosegel največjo prodajo na tem trgu doslej. Slovenska farmacevtska družba je z učinkovitimi tr`nimi prijemi v letošnjem letu presegla načrtovano prodajo ter dosegla za 11 % večjo prodajo kot v letu 1997.

Lek je na Poljskem med vodilnimi farmacevtskimi družbami. Na tem izredno konkurenčnem trgu smo prisotni že več kot trideset let. Leta 1991 smo v Pruškovu pri Varšavi zgradili tudi eno izmed takrat prvih tujih farmacevtskih tovarn na Poljskem. V njej izdelujemo 6 farmacevtskih preparatov. Dejavnost družbe Lek Polska obsega tudi razvoj farmacevtskih izdelkov; prvi lastni izdelek smo uvedli na trg že konec leta 1995.

Letos smo na Poljskem prejeli tudi certifikat GMP (dobra proizvodna praksa), v skladu s katerim morajo delati tudi poljski proizvajalci zdravil.

Naša prodaja na poljskem trgu v zadnjih petih letih nenehno raste. Od leta 1992 krepimo prodajno-marketinško ekipo, kar se odraža v dobrih poslovnih rezultatih v letu 1998.

Danes na Poljskem poleg različnih zdravil na recept tržimo tudi izdelke Lekove domače lekarne (zdravila brez recepta), veterinarska zdravila in kozmetične izdelke.

Lek na Poljskem proda največ farmacevtskih izdelkov (85 % celotne Lekove prodaje na tem trgu), največjo rast pa smo v letošnjem letu dosegli pri prodaji veterinarskih izdelkov.

“Poljska je eden najpomembnejših Lekovih trgov. Cilji, ki so tudi za naprej veliki, vključujejo poleg rasti prodaje tudi povečevanje tržnih deležev. V izjemno dinamičnem okolju imamo dobro usposobljeno in motivirano ekipo, od katere pričakujem, da bo dosegla načrtovane rezultate," je povedala Janja Bratoš, direktorica Marketinga in prodaje v Leku.