Nasveti za brezskrbne počitnice

18. 7. 2001

Ljubljana, 18. julija – Počitniški čas nam velikokrat pokvarijo manjše ali večje zdravstvene težave, kot so alergija na sonce, piki žuželk, dehidracija ipd. Zato je zelo pomembno, da se pred odhodom na dopust dobro pripravimo. Kaj vzeti s seboj na dopust, kaj lahko sami naredimo za brezskrbne počitnice, kako ravnati pri nekaterih bolezenskih težavah – o vsem tem lahko sedaj dobite informacije tudi na telefonski številki Lekove potovalne lekarne (01) 580 33 33.

Na avtomatskem telefonskem odzivniku, ki smo ga imenovali Lekofon, so na voljo informacije, kot so splošni nasveti za brezskrbne počitniške dni, nasveti o tem, kaj naj bo v priročni potovalni lekarni ter splošni napotki, kako preventivno poskrbeti za čim manj zdravstvenih nevšečnosti na dopustu.

Prav tako so na Lekofonu na voljo informacije, ki so lahko v pomoč pri bolezenskih težavah, ki nas lahko doletijo na dopustu, in sicer v primeru alergije na sonce, alergije na pike komarjev in drugih žuželk, zaprtja, driske, dehidracije ali izsušitve telesa, zgage ali bolečine v želodcu in bolečine ter vročine.

Informacije na Lekofonu so namenjene predvsem kot prva informacija pred odhodom na dopust in ob nekaterih bolezenskih težavah, ki nas lahko doletijo na dopustu. Vsekakor se moramo v resnejših primerih obrniti na zdravnika, saj nam lahko le on nudi ustrezno strokovno pomoč. Pred uporabo zdravil se moramo o tveganju in stranskih učinkih posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.

Lekofon deluje 24 ur na dan, lahko ga pokličemo s stacionarnega ali mobilnega telefona od doma ali iz tujine (v tem primeru dodamo klicno številko za Slovenijo ++ 386).

Omenjene informacije so zbrane tudi v brošuri Lekova potovalna lekarna, ki je na voljo v lekarnah po Sloveniji.