Vlaganje v izboljšanje kakovosti Hotela Lek v Kranjski Gori

23. 5. 2001

Kranjska Gora, 23. maja – Na današnji konferenci za novinarje so predstavniki Hotela Lek v Kranjski Gori predstavili načrt investicije, s katero želijo izboljšati kakovost svoje ponudbe ter zadržati konkurenčnost in tržni delež. Investicija bo vredna 250 milijonov tolarjev, investitor pa je ustanovitelj in lastnik hotela slovenska farmacevtska družba Lek.

“V turizmu se vedno bolj zavedamo pomembnosti celovite ponudbe. Zato smo se tudi v Hotelu Lek odločili obogatiti svoje delovanje in s tem našim gostom ponuditi dodatne, predvsem pa kakovostnejše možnosti bivanja pri nas," je uvodoma poudaril direktor hotela Matjaž Konda.

S projektom vlaganja v infrastrukturo bodo v Hotelu Lek prenovili mansardne sobe v bazenskem traktu, uredili dostop do sob in drugih funkcionalnih površin hotela za invalide, preuredili bazenski del in posodobili bazensko in toplotno tehniko.

Po zaključku del bo za goste zanimiv predvsem prenovljeni rekreativni del, saj bo lahko sprejel naenkrat 120 oseb in bo obsegal vodne površine, savne, fitness in spremljevalne prostore.

V vodnem delu bo obnovljen obstoječi bazen, ki mu bodo dodane protitočne šobe, novi pa bodo otroški čofotalnik ter cca 40 m2 velik termalni bazen z masažnimi šobami, vrelci, masažnimi posteljami in t.i. whirl-poolom.

V tem delu bodo tudi nova finska in infra-rdeča savna, parna kopel, keramična ležalnika za masažo hrbta, masažni tuši, zunanja zemljanka (finska savna na prostem) z manjšim bazenom in manjši odorium (finska savna z dodanimi eteričnimi olji).

Nov bo tudi fitness, in sicer v t.i. kardio izvedbi, ki bo vseboval tekoči trak za tek, sobna kolesa, napravo za veslanje in t.i. stepper oz. climber.

S pripravljalnimi deli bodo v Hotelu Lek začeli v zadnji tretjini julija, tako da bo hotel normalno obratoval do 6. oktobra 2001, ko naj bi ga zaprli predvidoma za en mesec. Hotel bo v drugi polovici novembra in prvi polovici decembra deloval s polovično močjo (brez bazena in sob v bazenskem traktu). Zaključek del predvidevajo 10. decembra 2001, otvoritev novih zmogljivosti pa 20. decembra 2001.

Farmacevtska družba Lek se zaveda pomena nenehnega izboljševanja kakovosti življenja, zato skuša tudi v svoji povezani družbi Hotel Lek, ki je sicer ena manjših družb v poslovni skupini Lek, zagotoviti čim višjo raven delovanja in s tem prispevati k celovitosti svoje ponudbe kot tudi k izboljšanju ponudbe znanega slovenskega turističnega kraja Kranjska Gora.