Lek z dvigom mavrične zastave podprl mesec ponosa

  • Lek z dvigom mavrične zastave v Ljubljani in Lendavi v okviru meseca ponosa izkazuje podporo skupnosti LGBTQI+. 
  • V podjetju si prizadevajo za razumevanje temeljnih človekovih pravic oseb LGBTQI+, oblikovanje vključujočega okolja, dvig ozaveščenosti zaposlenih ter občutljivost pri zaznavanju kršitev pravic osebLGBTQI+ v delovnem okolju.
  • Podpora LGBTQI+ skupnosti je eden od petih temeljnih stebrov Lekove strategije raznolikosti, pravičnosti in vključenosti.
12. 6. 2024

Lek, član skupine Sandoz, je v znak podpore skupnosti LGBTQI+ simbolno izobesil mavrično zastavo pred poslovno stavbo v Ljubljani ter na svoji lokaciji v Lendavi.

V podjetju se zavzemajo za ustvarjanje vključujočega okolja, ki ceni raznolikost in zaposlenim omogoča, da so ne glede na spol, spolno identiteto, usmerjenost ali katero drugo osebno okoliščino zvesti sami sebi, brez strahu pred diskriminacijo.

Predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija Robert Ljoljo je ob tem povedal, da si prizadevajo v podjetju o spolu, spolni identiteti in spolni usmerjenosti odprto govoriti, spodbujati dialog in izkazovati podporo skupnosti LGBTQI+ tako v širši skupnosti kot med zaposlenimi:

»Verjamem, da nas raznolikost in edinstvenost bogatita. Naša zavezanost k ustvarjanju vključujočega delovnega okolja je eden izmed glavnih temeljev, na katerem gradimo svojo prihodnost in hkrati v veliki meri prispeva k uresničevanju našega poslanstva – premikanju meja za bolnike.«
Robert Ljoljo,
Predsednik uprave Leka

Ker verjamejo v moč povezovanja in se zavedajo, da lahko le s skupni močmi in prizadevanji za raznolikost, enakost in vključenost dosežejo trajne in pozitivne spremembe v družbi, so letos mavrično zastavo v Ljubljani izobesili tudi na skupnem dogodku z Novartisom. Skupaj so za zaposlene organizirali pogovor z Lio Bordon, profesionalno coachinjo, psihoterapevtko, predavateljico in pripadnico skupnosti LGBTQI+, ki je z zaposlenimi delila svojo zgodbo novih spoznanj, življenjskih sprememb, sprejemanja drugačnosti ter z njo povezane ljubezni do sebe in drugih.

Mavrično zastavo v znak podpore mesecu ponosa v podjetju izobešajo že nekaj let, s tem pa postavljajo tudi pomemben zgled za širšo javnost in ostala podjetja v regiji. Podjetje je tudi prejemnik certifikata LGBT prijazno, ki ga podeljuje Mestna občina Ljubljana.

* * *

O Leku
Lek,  član skupine Sandoz, je prva in najstarejša farmacevtska družba v Sloveniji, kjer razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna ter kakovostna generična in podobna biološka zdravila, namenjena bolnikom po vsem svetu. Pri delu nas vodijo visoki etični standardi, inovativno razmišljanje in prebojni dosežki naših vrhunskih strokovnjakov. Z več kot 3700 sodelavci že desetletja dejavno soustvarjamo slovenski, evropski in svetovni razvojno-raziskovalni prostor. Gradimo kulturo odprtega dialoga in ponosno ter odgovorno nosimo naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji. 

O Sandozu
Sandoz(SIX: SDZ; OTCQX: SDZNY) je vodilni svetovni proizvajalec generičnih in podobnih bioloških zdravil s strategijo rasti, ki temelji na njegovem poslanstvu: premikanje meja za bolnike. Pri zagotavljanju Sandozovih zdravil zapribližno 800 milijonov bolnikov po vsem svetu sodeluje 20.000 ljudi več kot100 narodnosti, kar ustvarja znatne prihranke na področju zdravstvenega varstva po vsem svetu in še večji skupni družbeni učinek. Njegov vodilni portfelj vsebuje približno 1500 izdelkov, s katerimi se obravnava širok nabor bolezni, od prehlada do rakavih obolenj. Sandoz ima sedež v Baslu v Švici, njegova dediščina pa sega v leto 1886. Zgodovina njegovih znanstvenih prebojev vključuje Calcium Sandoz iz leta 1929, prvi peroralni penicilin na svetu izleta 1951 in prvo podobno biološko zdravilo na svetu iz leta 2006. Leta 2023 je Sandozova prodaja znašala 9,6 milijarde USD. 

* * *

Izjavao omejitvi odgovornosti
To sporočilo za medije vsebuje izjave  ki se nanašajo na prihodnost in ne dajejo nobenih zagotovil za prihodnje rezultate. Podane so na podlagi trenutnih stališč in predpostavk vodstva glede prihodnjih dogodkov in uspešnosti poslovanja. Podvržene so tveganjem in negotovostim, ki med drugim vključujejo prihodnje svetovne gospodarske razmere, menjalne tečaje, zakonske določbe, tržne razmere, dejavnosti konkurentov in druge dejavnike, nakatere Sandoz nima vpliva. Če se uresniči eno ali več takšnih tveganj ali negotovosti ali če se osnovne predpostavke izkažejo za napačne, se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od napovedanih ali pričakovanih. Vsaka izjava, ki se nanaša na prihodnost, izhaja samo iz razmer na datum posamezne izjave, Sandoz pa se ne zavezuje, da bo javno posodabljal ali popravljal katerokoli izjavo, ki se nanaša na prihodnost, razen če to zahteva zakonodaja.

- konec -