Lek predstavlja ScienceBEAT, nov znanstveni in strokovni dogodek za mlade talente

  • Lek, član skupine Sandoz, predstavlja nov, vrhunski znanstveni in strokovni dogodek ScienceBEAT, namenjen perspektivnim študentom naravoslovnih in poslovnih ved iz Slovenije in tujine.
  • Udeleženci bodo imeli edinstveno priložnost, da s sodelovanjem s svetovno priznanimi znanstveniki in podjetniki – med njimi Nobelovim nagrajencem in nekdanjim izvršnim direktorjem podjetja Apple – nadgradijo svoje znanje in razširijo svojo poklicno mrežo. 
  • Dogodek je rezultat tesnega sodelovanja Leka z akademsko sfero, ki se je tudi tokrat potrdilo kot dodana vrednost prizadevanjem za razvoj novih, inovativnih ter v prihodnost usmerjenih projektov. 
18. 5. 2023

Lek, član skupine Sandoz, v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem, agencijo Spirit ter Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru in Univerzo na Primorskem pripravlja nov, inovativen znanstveni in strokovni dogodek - ScienceBEAT. Dogodek, ki bo potekal med 7. in 10. septembrom letos v Ljubljani in Lendavi, je edinstvena priložnost za mlade talente, da vstopijo v globalno mrežo strokovne odličnosti na področju znanosti in podjetništva ter odlična popotnica na začetku njihove karierne poti.

Izbranih 30 udeležencev bo na dogodku dobilo dragocen vpogled v trende in izzive sodobne farmacevtske industrije ter začutilo utrip globalnega farmacevtskega podjetja, ki je vodilno na področju razvoja in proizvodnje podobnih bioloških zdravil in generičnih farmacevtskih izdelkov. Na dogodek se lahko do 18. junija 2023 prijavijo študenti zadnjega letnika dodiplomskega študija ter študenti magistrskega, doktorskega in postdoktorskega študija naravoslovnih in poslovnih ved iz Slovenije in tujine.

Skrbno zasnovan program ponuja priložnosti za strokovno in osebno rast

Program dogodka vključuje širok nabor strokovnih dejavnosti, zasnovanih za mreženje ter spodbujanje prenosa znanja in učenja od vodilnih znanstvenikov, raziskovalcev in podjetnikov. Kot osrednja govorca bosta nastopila britanski genetik in celični biolog Sir Paul Nurse, prejemnik Nobelove nagrade za fiziologijo ali medicino za prelomne raziskave celičnega cikla ter Andy Baynes, nekdanji izvršni direktor podjetij Apple, Nest in Google, podjetnik ter strokovnjak za oblikovanje izdelkov in inovacije.

Štiridnevni program bo vključeval tudi ogled Lekovih lokacij v Ljubljani in Lendavi, kjer bodo udeleženci spoznali delo vrhunskih Lekovih in Sandozovih znanstvenikov. Prav tako bodo občutili navdihujočo organizacijsko kulturo, ki temelji na vključenosti, pravičnosti in vrednotenju raznolikosti ter spodbuja zaposlene, da so najboljša različica sebe. Eden od vrhuncev dogodka bo skupinsko delo na farmacevtsko-poslovnem izzivu, s katerim bodo udeleženci pridobili praktične izkušnje ter priložnost za prikaz znanja v praksi.

Strokovni program dogodka bodo dopolnjevale različne aktivnosti, namenjene razvoju socialnih veščin udeležencev, kulturnemu spoznavanju lokalne skupnosti in spodbujanju mreženja v sproščenem in neformalnem okolju.

Najboljše, kar ponuja svet na področju znanosti in podjetništva

ScienceBEAT je rezultat odličnega sodelovanja gospodarstva in akademske sfere, ki mu Lek namenja veliko pozornosti že od svojih začetkov. »V Leku z različnimi projekti nagovarjamo mlade, perspektivne študente in strokovnjake različnih področij, ki lahko v mednarodnem okolju Sandozove globalne mreže sodelujejo s tujimi strokovnjaki, pridobivajo nova znanja in veščine, sprostijo svoje talente in ustvarjalnost ter gradijo kariero. Pri tem že vrsto let sodelujemo z znanstvenimi, raziskovalnimi in izobraževalnimi institucijami. Z dogodkom ScienceBEAT želimo še dodatno okrepiti naše partnerstvo z akademsko skupnostjo ter izjemnim talentom ponuditi edinstveno priložnost, da se povežejo s svetovno priznanimi znanstveniki, raziskovalci in podjetniki,« je ob najavi dogodka povedal Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija.

Jure Vajs, vodja Strateški programov v Leku in vodja organizacijskega odbora projekta ScienceBEAT, je dodal: »ScienceBEAT je edinstvena priložnost za mlade talente v slovenskem prostoru, saj na enem mestu združuje najboljše, kar ponuja svet na področju znanosti in podjetništva. Je rezultat skupnega napora Leka in izjemnih partnerjev ter postavlja temelje za nove, v prihodnost usmerjene načine delovanja in sodelovanja znanosti in gospodarstva v Sloveniji. Program je zasnovan z mislijo na izstopajoče posameznike iz različnih okolij in akademskih disciplin, ki bodo v dogodek vnesli raznolikosti in odličnost ter skupaj z nami ustvarjali prihodnost.«

Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani www.lek.si/sciencebeat

* * *

Novartisje vodilni ponudnik zdravil v Sloveniji, kjer delujejo Lek d.d., Sandoz d.d., Novartis Pharma Services Inc., Podružnica v Sloveniji. Skupaj gradimo in ohranjamo ugled dinamične, etične in zaupanja vredne farmacevtske družbe. V Leku razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna in kakovostna zdravila ter farmacevtske učinkovine. S svojim znanjem, kakovostjo in izkušnjami smo pridobili pomembno vlogo v Novartisu. Vpeti smo v Novartisovo organizacijsko strukturo, predvsem v Novartisove dejavnosti, Globalni razvoj zdravil in generično divizijo Sandoz. Smo vodilni Sandozov razvojni center in ena ključnih razvojnih lokacij za tehnološko zahtevne projekte. Veliko vlagamo v razvoj ter izobraževanje in usposabljanje zaposlenih. Novartis je od leta 2003 v Slovenijo vložil že 3,4 milijarde evrov.

Sandoz
Novartisova divizija Sandoz je vodilna družba na svetu med generičnimi in podobnimi biološkimi zdravili. Naše poslanstvo je utirati pot dostopni zdravstveni oskrbi bolnikov z razvijanjem in trženjem novih, cenovno dostopnih rešitev, ki izpolnjujejo izkazane medicinske potrebe. Naš cilj je postati vodilna in najbolj cenjena generična farmacevtska družba na svetu. Naš portfelj obsega širok krog molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja; v letu 2022 so predstavljale prodajo v višini 9,2 milijarde ameriških dolarjev.

Novartis
Novartis soustvarja medicino, da bi izboljšal in podaljšal življenja ljudi. Z najnaprednejšo tehnologijo v raziskavah in razvoju ter novimi pristopi k dostopnosti zdravljenja zagotavljamo zdravila z visoko dodano vrednostjo, ki lajšajo največja bremena bolezni v družbi. Pri iskanju novih zdravil se stalno uvrščamo med največja svetovna podjetja, ki vlagajo v raziskave in razvoj. Približno 106.000 zaposlenih več kot 140 narodnosti sodeluje pri zagotavljanju Novartisovih izdelkov za skoraj 800 milijonov ljudi po vsem svetu. Več informacij najdete na spletni strani https://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Gregorja Makuca
Korporativne zadeve
Lek farmacevtska družba d.d.
telefon: 01 580 22 43

gregor.makuc@sandoz.com