Novartis v Sloveniji ponovno navdušil s svojo kadrovsko odličnostjo in tretjič pridobil certifikat 'Top Employer' za najboljšega zaposlovalca

17. 1. 2023

Novartis v Sloveniji je ponovno pridobil ugledni mednarodni certifikat 'Top Employer' za enega najboljših zaposlovalcev tako na slovenski kot evropski ravni, ki ga podeljuje mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute. Certifikat je izjemna potrditev kadrovske odličnosti Novartisa v Sloveniji in nenehnega prizadevanja za izboljšanje delovnega okolja. Pridobljeni certifikat dopolnjuje lanskoletni naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji in utrjuje položaj Novartisa med najboljšimi zaposlovalci pri nas. 

Novartis v Sloveniji je v začetku leta pridobil naziva 'Top  Employer Slovenija' in 'Top Employer Europe'. Certifikat za najboljšega zaposlovalca je namenjen podjetjem z odličnimi kadrovskimi praksami in razvojnimi programi za zaposlene ter zajema šest kadrovskih področij, sestavljenih iz 20 tem, kot so Strategija za ljudi, Delovno okolje, Pridobivanje talentov, Učenje, Dobro počutje, Raznolikost in vključenost ter druge.

»Certifikat 'Top Employer', ki smo ga prejeli že tretje leto zapored, je dodatna potrditev naših stalnih prizadevanj za izboljšanje delovnega okolja, vpeljavo inovativnih oblik dela in vlaganje v strokovni ter karierni razvoj naših zaposlenih. Naša osnovna vrednota temelji na opolnomočeni kulturi posameznikov in s tem zavedanjem postavljamo v ospredje zaposlene, ki so naše bistvo. Veseli nas, da je naše delovanje prepoznano tako na domači kot na mednarodni ravni in s tem priznanjem bomo svoja prizadevanja nadgrajevali in nadaljevali tudi v prihodnje,« je povedala Paulina Pazio, direktorica Kadrov Novartisa v Sloveniji.

Novartis v Sloveniji v konkurenci evropskih podjetij izstopal na več področjih

Novartis v Sloveniji je glede na raziskavo v skoraj vseh ocenjenih kriterijih presegal povprečne ocene primerljivih podjetij na evropski ravni. Povprečna ocena Novartisa v Sloveniji je znašala 92,2 %, kar je višje od povprečja sodelujočih evropskih podjetij, ki je znašalo 85,5 %. Ocenjevalce je Novartis v Sloveniji najbolj prepričal s poslovno strategijo, vodenjem, spremljanjem delovne uspešnosti, zavzetostjo, vrednotami ter etiko in integriteto. Na teh področjih je Novartis v Sloveniji prejel najvišjo možno oceno (100 %).

Novartis v Sloveniji se je od drugih primerljivih evropskih podjetij pomembno razlikoval pri upravljanju raznolikosti in vključenosti (za 16 % višja ocena od povprečne ocene primerljivih podjetij), vodenju (leadership), upravljanju trajnostne naravnanosti, spremljanju delovne uspešnosti, možnostih kariernega razvoja, omogočanju dobrobiti zaposlenim (wellbeing) in zavzetosti.

Učinek dolgoletnih prizadevanj za izboljšanje delovnega okolja

Novartis v Sloveniji je certifikat 'Top Employer' prejel tretje leto zapored ter postal prvo in edino farmacevtsko podjetje v Sloveniji, ki se lahko pohvali s tem. Certifikat je plod dolgoletnega ustvarjanja spodbudnega in vključujočega delovnega okolja, v katerem lahko vsak zaposleni izrazi svoje talente ter ustvarjalnost. Ob tem Novartis v Sloveniji s stalnimi naložbami vzpostavlja pogoje za nove napredne oblike dela z aktivnimi delovnimi rešitvami.

V podjetju podpiramo hibridno delo, ki zaposlenim glede na naravo njihovega dela omogoča, da svoje delo opravljajo na daljavo. Skupaj z odpravljanjem stare hierarhične strukture in uvajanjem opolnomočene kulture njihovo delo temelji na sodelovanju, poslušanju in učenju, kar omogoča agilnost in inovativnost za prebojne rešitve, ki so potrebne za izstopanje na zahtevnem farmacevtskem trgu in izpolnjevanje njihovega poslanstva – skrbi za bolnike po vsem svetu.

Novartis v Sloveniji privlačna karierna izbira za vrhunske talente

Novartis v Sloveniji je eden izmed pomembnejših slovenskih zaposlovalcev, nenehna rast in krepitev vloge na svetovnem trgu inovativnih zdravil, inovativnih bioloških in podobnih bioloških zdravil ter generičnih zdravil z visoko dodano vrednostjo pa zahteva, da je nenehno v stiku z vrhunskimi talenti in potencialnimi zaposlenimi. Upravljanja kadrov in iskanja novih talentov se v podjetju lotevajo z inovativnima kadrovskima pobudama, kot sta Regijski BioCamp in Novartisov karierni zajtrk, ki sta bili v preteklosti že večkrat nagrajeni.

Uspešno delovanje na kadrovskem področju in pri upravljanju talentov je ključno pri iskanju novih zaposlenih. V letu 2022 je ob spremenjenih razmerah na trgu dela družba v primerjavi z letom 2021 povečala število zaposlenih za 374. Ob koncu leta je bilo tako v Novartisu v Sloveniji več kot 5800 sodelavcev. Pozitiven trend zaposlovanja načrtujejo tudi v prihodnje.

Certifikat 'Top Employer' za najboljšega zaposlovalca dopolnjuje naziv najuglednejši delodajalec, ki ga podeljuje zaposlitveni portal MojeDelo.com in ga je Novartis v Sloveniji prejel lani. Prav tako je v preteklem letu prejel certifikat Invalidom prijazno podjetje, od leta 2007 pa je imetnik certifikata Družini prijazno podjetje.