Lek obdaril prek 1.100 otrok v 14-ih zdravstvenih in vzgojnih ustanovah

21. 12. 2000

Ljubljana, 21. decembra – Farmacevtska družba Lek d.d. želi v prednovoletnem času razveseliti otroke, ki jim je v tem času najtežje – torej otroke, ki v različnih zdravstvenih ali varstvenih ustanovah preživijo dlje časa in ne morejo biti s starši v vsakem trenutku, ko si to zaželijo. Zato se je Lek odločil za dobrodelno novoletno akcijo, ki se je začela 18. decembra 2000 in se bo zaključila 18. januarja 2001. V okviru omenjene akcije bo Lek obdaril prek 1.100 otrok iz 14-ih zdravstvenih ali varstvenih ustanov ter jim ob tem z lutkovno predstavo zaželel vse lepo v letu 2001.

V Leku so prepričani, da se odgovorni v zdravstvenih ali varstvenih ustanovah trudijo, da svojim varovancem popestrijo dolgotrajno bivanje, sivino vsakdana in morda tudi njihovo bolečino. Njihove prijazne besede in nasmeh Lek podpira in jim pomaga do boljše volje otrok, saj gre za uresničevanje poslanstva in družbene odgovornosti Leka. Nasmeh na obraz in veselje v srce v okviru dobrodelne akcije varovancem zavodov vsaj za trenutek pričara tudi lutkovna igrica Palčica v izvedbi igralke Jette Ostan, in sicer pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana.

V okviru dobrodelne akcije bo obdarjenih 14 ustanov, ki bodo finančna sredstva namenila za izboljšanje kakovosti življenja svojih varovancev.

Lek je v okviru svoje letošnje dobrodelne novoletne akcije že obiskal naslednje zdravstvene in varstvene ustanove: Zavod dr. Marjana Borštnarja za varstvo in usposabljanje Dornava, Dom Antona Skale Maribor, Splošno bolnišnico dr. Franca Berganca – Oddelek za invalidno mladino Stara gora, Dom Matevža Langusa iz Radovljice in Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem. Danes so predstavniki Leka z darili in donacijama razveselili varovance Inštituta Republike Slovenije za rehabilitacijo, Centra Dolfke Boštjančič Draga pri Igu in Zavoda za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku. Do konca decembra 2000 in v začetku januarja 2001 pa bodo obiskali še Center za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan, Center za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični, Pediatrično kliniko v Ljubljani, Splošno bolnico Murska Sobota – otroški oddelek, Kliniko za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Kliničnega centra v Ljubljani ter Bolnišnico Maribor – otroški oddelek.

Letošnja novoletna dobrodelna akcija je le začetek dolgoročne donatorske akcije, ki se bo nadaljevala tudi v letu 2001, so nam še zatrdili v Leku.