Nova oblika zdravila iz Leka - prijazneje in učinkoviteje nad prehlad in gripo

13. 11. 2000

Ljubljana, 13. november – Slovenska farmacevtska družba Lek je danes predstavila novo obliko zdravila, ki pomaga pri prehladu in gripi, a hkrati ne povzroča želodčnih težav. Zrnca LekadolŽ plus C omogočajo hitro in enostavno pripravo toplega napitka, ki je primeren za zdravljenje gripe in prehlada in je na voljo v lekarnah brez recepta.

V Sloveniji prehlad in gripa po podatkih Inštituta za varovanje zdravja Slovenije vsako leto pestita skoraj polovico Slovencev. Pri tem so jim za zdravljenje obeh bolezni poleg čajev in vitamina C na voljo tudi zdravila proti bolečinam in vročini, ki jih lahko dobijo brez recepta v lekarnah.

Nova oblika Lekovega zdravila, ki je plod lastnega Lekovega razvoja, vsebuje poleg zdravilne učinkovine proti bolečinam in vročini tudi vitamin C. Zdravilo učinkovito znižuje zvišano telesno temperaturo, blaži glavobol, bolečine v grlu, mišicah in sklepih ter krepi odpornost organizma.

Ob vsem tem je zdravilo LekadolŽ plus C varno, njegova prednost pa je, da ne povzroča želodčnih težav kot nekatera druga podobna zdravila.

Nova oblika zdravila je bolniku prijazna, saj gre za topli napitek, ki ga je enostavno pripraviti, hkrati pa ga je lažje zaužiti kot trdne oblike zdravil.

Nova oblika zdravila, ki je bila predstavljena danes, sodi v družino Lekovih zdravil proti bolečinam in vročini, uporabnikom znanim pod imenom LekadolŽ . Znotraj te skupine sta poleg zrnc LekadolŽ plus C še sirup in tablete.

Z novo obliko zdravila LekadolŽ plus C je Lek utrdil svoje mesto na vedno hitreje razvijajočem se trgu zdravil za samozdravljenje, ki postaja vse pomembnejši segment farmacevtske industrije.