Novartis v Sloveniji zmagovalec v kategoriji Inovativnost projekta Best of the Best 2021 AmCham Slovenija

7. 4. 2021

Projekt uvajanja tehnologije mešane realnosti Vision Novartisa v Sloveniji je zmagal v kategoriji Inovativnost projekta Best of the Best 2021, s katerim AmCham Slovenija prepoznava najboljše poslovne prakse, ki v slovenski prostor vnašajo inovativnost, motivacijo ter povezovanje za rast in napredek. Novartis v Sloveniji je s tem postal superfinalist, ki se bo z zmagovalcema kategorij Motivacija in Povezovanje potegoval za naziv najboljše prakse Best of the Best 2021.

Tekmovanje Best of the Best 2021 poteka v treh kategorijah, in sicer v inovativnosti, motivaciji in povezovanju. Pred dnevi je potekala spletna prireditev finala v kategoriji Inovativnost, na kateri so svoje inovativne poslovne prakse predstavili Novartis v Sloveniji, družba Equa in Steklarna Hrastnik. Med predstavljenimi projekti je ocenjevalce najbolj prepričal projekt Vision Novartisa v Sloveniji, inovativno programsko orodje, ki uporablja tehnologijo mešane resničnosti.

»V časih, ko je pandemija covida-19 popolnoma spremenila naše življenje, smo se v Novartisu v Sloveniji kot prvi znotraj globalne skupine Novartis odločili uvesti tehnologijo mešane resničnosti, ki nam zdaj omogoča sodelovanje, komunikacijo in delo na povsem novi ravni. Letos smo začeli razvijati interno programsko orodje Vision, s katerim bomo lahko vizualizirali različne vsebine v naših laboratorijih in na proizvodnih lokacijah brez uporabe monitorjev. Informacije bodo dostopne kadarkoli in točno na mestu, kjer jih potrebujemo. Hologramske vizualizacije bodo povezane z našimi internimi bazami podatkov, tok informacij bo dvosmeren – iz podatkovnih baz do vizualizacij in obratno,« je povedal Jure Vajs, raziskovalec ekspert iz Razvoja bioloških zdravil Mengeš, ki vodi uvajanje tehnologije mešane resničnosti v Novartisu v Sloveniji.

Tehnologija mešane resničnosti uspešno združuje digitalni in realni svet ter ustvarja nova okolja in vizualizacije, v katerih fizični in digitalni predmeti sobivajo ter komunicirajo v realnem času. Nastala je kot odgovor na omejeno sodelovanje v času pandemije in sodelavcem Novartisa v Sloveniji omogoča delovanje v hibridu med realnim in virtualnim svetom.

»V Novartisu v Sloveniji ves čas stremimo k iskanju in implementaciji prebojnih tehnoloških rešitev. Tehnologijo mešane resničnosti že danes uporabljamo na številnih področjih, sčasoma pa jo bomo uvedli v vse funkcije in segmente poslovanja, od opravljanja kompleksnih nalog v laboratorijih in na proizvodnih lokacijah do uporabe pri kadrovskih in marketinških funkcijah. Njena uporaba ne zahteva posebnega uvajanja, zato jo sodelavci v povprečju usvojijo v le nekaj minutah in jo z veseljem uporabljajo, saj prepoznajo njeno široko uporabnost in potencial,« je dodala Tea Vizjak Kvas iz enote Strateški projekti.

Razglasitev najboljše med najboljšimi poslovnimi praksami v vseh treh kategorijah bo decembra 2021.