Ognen Jakasanovski iz Razvojnega centra Slovenija super finalist 10. generacije AmCham Young Professionals

19. 6. 2020

Ognen Jakasanovski, raziskovalec v Razvojnem centru Slovenija, se je uvrstil med pet super finalistov letošnje že 10. generacije programa Ameriške gospodarske zbornice, AmCham Young Professionals. Naziv »top potencial leta« so tokrat podelili Nini Pejič s Fakultete za družbene vede in Urški Kajtner iz podjetja Roche. So pa v AmCham poudarili, da so se odlično odrezali prav vsi super finalisti.

»Vseh pet super finalistov prinaša razmisleke o prihodnosti družbe, v kateri živimo, o problematikah, ki jih je treba naslavljati, in o vrednotah, ki morajo biti gonilo nas vseh,« so poudarili v AmCham. V Leku, ki je del Novartisa, smo ponosni, da je bil Ognen Jakasanovski prepoznan kot mladi strokovnjak z vsemi lastnostmi, ki jih iščejo pri udeležencih programa, kot so vodstveni potencial, visoka etična načela, strast do dela, vztrajnost, želja po osebnostnem razvoju in izboljšanju lastnih kompetenc.

"Udeležba v programu AmCham je zame predstavljala edinstveno priložnost za povezovanje z mladimi talenti in tudi za podporo moji osebni rasti kot posameznik in voditelj. Platforma AmCham Young mladim talentom ponuja izjemne priložnosti za mreženje, izmenjavo znanj in mentoriranje. Sem vesel, da bom lahko pridobljene veščine in znanja uporabil v svojem delovnem okolju v Leku," je povedal Ognen Jakasanovski.
Gaj Stavber, strateški vodja projektov v globalnem razvoju zdravil v Sandozu, ki je pred nekaj leti tudi sam sodeloval v tem programu, bil izbran za top potencial leta 2014 in je še danes dejaven pri oblikovanju in osvežitvi programa Young, je povedal, da je uvrstitev med top pet super finalistov res velik uspeh.

"Na letni program AmCham Young Professionals imam lepe spomine in iskreno lahko povem, da mi je pomagal odgovoriti na ključna vprašanja, kako se želim razvijati na svoji poti. Takrat je bil zame prava izbira in smer, na koncu pa sem bil kot predstavnik 4. generacije celo izbran za AmCham top potencial leta 2014," je poudaril Gaj Stavber.

V programu AmCham Young Professionals je sodelovalo že veliko mladih talentov iz Leka in Novartisa v Sloveniji 

Program AmCham Young Professionals je namenjen mladim, talentiranim zaposlenim, starim med 25 in 35 let. Skozi pester enoletni koledar se udeleženci udeležujejo interaktivnih delavnic, predavanj, pogovorov s poslovnimi liderji, obiskov na terenu, Young vikend srečanja in še veliko več.

Skozi program AmCham Young Professionals se je oblikovalo že veliko talentov iz Leka in Novartisa v Sloveniji. Danes so zelo uspešni pri svojem delu in tudi aktivni v zunanjem okolju, kar je pomembno za celovito osebno rast in doprinos okolju, v katerem soustvarjamo. Eden izmed zelo uspešnih udeležencev prvih generacij programa je bil tudi Raul Intriago Lombeida, danes član uprave Leka, ki je bil v letošnji 10. generacij AmCham Young Professionals tudi gost kot vzor mladim talentom.

»Sodelovanje z AmChamom Novartisu v Sloveniji ponuja odlično priložnost za krepitev odnosa z okoljem, v katerem delujemo. Hkrati nam omogoča, da vlagamo v razvoj sodelavcev, saj jim ponujamo priložnosti za rast zunaj okvirjev Novartisa. Zame osebno je bilo sodelovanje v skupnosti AmCham pomembna izkušnja, ki mi je prinesla nova znanja in široko mrežo za sodelovanje. Hkrati je bilo zelo navdihujoče sodelovati z mladimi strokovnjaki in upam, da smo jih uspeli tako ali drugače navdihniti na njihovih poklicnih poteh,« je povedal Raul Intriago Lombeida. 

Več o program AmCham Young Professionals in letošnjih finalistih lahko preberete na tej povezavi.