Novartisov predsednik uprave Vas Narasimhan na obisku v Sloveniji

  • Včeraj je Novartis v Sloveniji obiskal predsednik uprave Novartisa Vas Narasimhan. Na položaj predsednika uprave največje globalne farmacevtske družbe je nastopil februarja 2018. 
  • V spremstvu predsednika Novartisa v Sloveniji Zvoneta Bogdanovskega je Vas Narasimhan obiskal Novartisovi lokaciji v Mengšu in Ljubljani, se v živo povezal z lokacijo Prevalje in Lendava ter se srečal s številnimi zaposlenimi. 
  • Z obiskom je Vas Narasimhan potrdil dolgoročno vizijo Novartisa v Sloveniji, kamor je mednarodna družba do danes vložila več kot 2 milijardi evrov. 
4. 7. 2018

Vas Narasimhan, predsednik uprave Novartisa, druge največje globalne farmacevtske družbe, se je mudil na enodnevnem obisku v Sloveniji. V spremstvu Zvoneta Bogdanovskega, predsednika Novartisa v Sloveniji, si je ogledal ključne razvojne in proizvodne lokacije Novartisa v Sloveniji ter se srečal s številnimi zaposlenimi, s katerimi je spregovoril o njihovem delu ter Novartisovi viziji. 

Vas Narasimhan je najprej obiskal Novartisovo lokacijo v Mengšu, kjer si je ogledal razvoj in proizvodnjo učinkovin v enoti Farmacevtske učinkovine Mengeš ter razvoj in proizvodnjo bioloških ter podobnih bioloških zdravil v Biofarmacevtiki v Mengšu. Po Mengšu je prispel v Ljubljano, kjer si je ogledal proizvodni enoti Trdni in Aseptični izdelki, Sandozov razvojni center Slovenija ter spoznal delo ostalih Novartisovih divizij in enot v Sloveniji. V sklopu obiska v Mengšu in Ljubljani se je z video povezavo v živo povezal tudi s sodelavci v Lendavi in na Prevaljah ter tako spoznal tudi njihovo delo in doprinos. 

Posebno pozornost je Vas Narasimhan namenil srečanju s talenti, s katerimi je delil svoje dragocene karierne izkušnje v farmacevtski industriji, obenem pa prisluhnil tudi njihovi viziji razvoja podjetja ter inovativnim idejam.

Vas Narasimhan je obisk v Sloveniji zaključil s srečanjem z zaposlenimi v Ljubljani, ki so ga v živo prenašali na vseh ostalih Novartisovih lokacijah – v Mengšu, Lendavi in na Prevaljah. Na srečanju je potrdil dolgoročno vizijo Novartisa v Sloveniji. Kot je izpostavil, je Novartis v Sloveniji z vsemi divizijami največji ponudnik zdravstvenega varstva, ki zaposluje skoraj 4.000 ljudi in je eden ključnih gospodarskih subjektov. Svojo vlogo in doprinos družbi in bolnikom bo Novartis v Sloveniji v prihodnje še krepil. 

* * *

Novartis je vodilni ponudnik zdravil v Sloveniji, kjer delujejo Lek, Novartis Pharma Services in Sandoz. Skupaj gradimo in ohranjamo ugled dinamične, etične in zaupanja vredne farmacevtske družbe. V Leku razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna in kakovostna zdravila ter farmacevtske učinkovine. S svojim znanjem, kakovostjo in izkušnjami smo pridobili pomembno vlogo v Novartisu. Vpeti smo v Novartisovo organizacijsko strukturo, predvsem v Novartisove Tehnične dejavnosti, Globalni razvoj zdravil, Novartisove poslovne storitve in generično divizijo Sandoz. Smo vodilni Sandozov razvojni center in ena ključnih razvojnih lokacij za tehnološko zahtevne projekte. Veliko vlagamo v razvoj ter izobraževanje in usposabljanje zaposlenih. Novartis je od leta 2003 v Slovenijo vložil že več kot 2 milijardi evrov. Več kot polovico od tega je namenil razvoju, preostali del pa za posodobitve in razširitve naših proizvodnih zmogljivosti.

Sandoz je vodilna družba na svetu na področju generičnih in podobnih bioloških zdravil. Kot divizija skupine Novartis si prizadevamo odkrivati nove načine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z razvijanjem inovativnih pristopov za zagotavljanje dostopa do visoko kakovostne zdravstvene oskrbe ljudem po vsem svetu prispevamo k sposobnosti družbe, da zadovolji naraščajoče potrebe po zdravstvenem varstvu. Naš portfelj obsega okrog 1000 molekul, ki pokrivajo vsa glavna terapevtska področja in so v letu 2017 predstavljale prodajo v višini 10,1 milijarde ameriških dolarjev. V letu 2017 so naši izdelki dosegli več kot 500 milijonov bolnikov. Sedež Sandoza je v Holzkirchnu v Nemčiji, v okolici Münchna. Sandoz je na Twitterju.

Sledite @Sandoz_global na http://twitter.com/Sandoz_Global (povezava je zunanja).

Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.sandoz.com.

Novartis ponuja rešitve za varovanje zdravja, ki izpolnjujejo vedno večje potrebe bolnikov in družbe. Novartis s sedežem v Baslu v Švici ponuja zelo raznoliko paleto zdravil, s katerimi zadovoljuje te potrebe: inovativna zdravila, cenovno dostopna generična in podobna biološka zdravila ter izdelke za zdravje oči. Novartis ima vodilni položaj v svetu na vsakem od teh področij. V letu 2017 so družbe v skupini Novartis dosegle prihodek od prodaje v višini 49,1 milijarde ameriških dolarjev, približno 9 milijard ameriških dolarjev je bilo vloženih v raziskave in razvoj. Skupina Novartis v svojih družbah zaposluje približno 124.000 ljudi. Novartisovi izdelki so na voljo v več kot 155 državah po vsem svetu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

- konec -

Za dodatne informacije se obrnite na:
Katarino Klemenc
Korporativno komuniciranje
Lek farmacevtska družba d. d.
telefon: 01 580 22 43
telefaks: 01 580 24 32
katarina.klemenc@sandoz.com