Raul Intriago Lombeida, član uprave Leka d.d.

Raul Intriago Lombeida prihaja iz Ekvadorja. Diplomiral je iz poslovne administracije na Državni univerzi Augusta v ZDA, opravil magisterij s področja financ na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in pridobil certifikat APICS CPIM.

Raul je začel svojo kariero v Leku leta 2008, in sicer na področju financ kot kontrolor proizvodnega obrata v proizvodni enoti za peroralne farmacevtske oblike. Leta 2010 je prešel v Oskrbo, kjer je vodil načrtovanje, nabavo in logistiko za isto proizvodno enoto ter pomagal pri obvladovanju rasti, ki je bila predvsem posledica lansiranj novih izdelkov. Leta 2013 je bil imenovan za direktorja Oskrbe za Slovenijo in v tej vlogi še naprej pomagal organizaciji ohranjati položaj enega vodilnih centrov oskrbe za Sandozovo mrežo.

Leta 2016 se je Raul pridružil globalni organizaciji Oskrbe za Novartisove Tehnične dejavnosti v Baslu, kjer je bil odgovoren za globalno oskrbovalno verigo proizvodne mreže aseptičnih izdelkov za Novartis. Odgovoren je bil za zanesljivo oskrbo desetih proizvodnih lokacij po svetu s pomembnimi izdelki iz Novartisovega portfelja inovativnih zdravil in generičnih izdelkov.

Konec leta 2018 je sprejel še en izziv, in sicer vodenje Globalne strategije in preoblikovanje globalne Oskrbe. Tam je igral ključno vlogo pri implementiranju novega modela delovanja oskrbne verige po svetu, ki pokriva več kot 60 proizvodnih lokacij in več kot 150 držav.

S 1. septembrom letos se je Raul vrnil v Ljubljano in bil imenovan za vodjo dveh globalnih operativnih centrov za Novartisove Tehnične dejavnosti, ki bosta zagotavljala globalne storitve za celotno Novartisovo proizvodno mrežo. Eden od teh centrov je v Sloveniji, drugi pa v Indiji.

S 1. oktobrom 2019 je Raul imenovan za člana uprave Lek d. d.