Lekovi izdelki po svetu

Regionalne izkušnje Leka združujemo z globalno izkušenostjo Sandoza in sooblikujemo priložnosti za širjenje na rastočih trgih.

Lek je ključni del Sandoza. Izdelke, proizvedene v Sloveniji, tržimo prek razvejane Sandozove marketinško-prodajne mreže v 160 držav širom sveta, in tako bolnikom ponujamo široko paleto visokokakovostnih, cenovno dostopnih izdelkov, ki niso več zaščiteni s patenti.

Utrjujemo svoj položaj vodilnega Sandozovega razvojnega centra. Smo ključna Sandozova lokacija pri uvajanju novih izdelkov. Največje število novorazvitih izdelkov smo v zadnjih letih lansirali na trge Evrope, Kanade, Avstralije, ZDA in Japonske.

Kot vodilni razvojni center v Sandozu smo v zadnjih treh letih za najpomembnejše trge Evrope,ZDA, Kanade ter hitrorastoče trge Japonske, Brazilije, Rusije, Mehike, Kitajske, Koreje in Tajske razvili ter lansirali več kot 80 novih izdelkov.

Pri tem prevladujejo zdravila za zniževanje ravni holesterola in povišanega krvnega tlaka, za zdravljenje sladkorne bolezni, alergijskega rinitisa, migrene, nespečnosti, uroloških in želodčnih bolezni in tudi nesteroidna protivnetna zdravila. Večina izdelkov je bila proizvedena v Sandozovih proizvodnih obratih v Sloveniji, nekateri pomembni izdelki so vsebovali tudi lastno razvito učinkovino.

Biti sposoben razviti in na trge po vsem svetu lansirati nove izdelke, in to tehnološko zahtevne izdelke, je ključna konkurenčna prednost Leka, člana skupine Sandoz; omogoča nam, da smo vodilni razvojni center Sandoza, druge največje generične farmacevtske družbe na svetu.

Sandozove lokacije po svetu