V Novartisu se dotikamo življenj milijonov ljudi po vsem svetu

Novartisovo poslanstvo je soustvarjanje medicine za izboljšanje in podaljševanje življenja ljudi. Z znanstveno osnovanimi inovacijami in tehnologijo nagovarjamo nekatere najzahtevnejše zdravstvene izzive v družbi. Odkrivamo in razvijamo prebojne oblike zdravljenja in iščemo nove poti, da bi z njimi dosegli čim več ljudi. Naš cilj je tudi nagrajevanje tistih, ki svoj denar, čas in ideje vlagajo v naše podjetje.

Novartis je drugo največje farmacevtsko podjetje na svetu glede na globalno prodajo. V letu 2021 je praznoval 25-letnico obstoja, korenine njegovih predhodnikov pa segajo vse do leta 1758. S sedežem v Baslu v Švici Novartis razvija inovativne rešitve za nenehno naraščajoče zdravstvene potrebe bolnikov in družbe. Z raznolikim naborom zdravil pokriva ključna terapevtska področja: hematologijo, onkologijo, kardiologijo, imunologijo, dermatologijo, nevrologijo, pulmologijo in oftalmologijo. Novartis zaposluje 110.000 sodelavcev po svetu. Izdelki so dostopni v več kot 155 državah in so v letu 2020 dosegli več kot 769 milijonov bolnikov.

Več kot 23.000 sodelavcev svoje delo v Novartisu namenja izključno razvoju. V zadnjih petih letih je Novartis v ospredju v farmacevtski industriji po številu izdelčnih odobritev, prejel pa je tudi več kot deset odobritev prebojnih terapij od ameriške Agencije za hrano in zdravila (FDA).
Z različnimi pobudami in sodelovanjem (Novartis Access, Novartis Malaira Initiative, Novartis Healthy Family) Novartis aktivno deluje za povečanje dostopnosti do zdravil in zdravstvene oskrbe. V letu 2020 so ti programi dosegli 66 milijonov bolnikov.

Novartisova zaveza bolnikom in negovalcem

Je plod skupnega dela Novartisa in več kot 40 društev bolnikov, ki zastopajo več kot 200 milijonov bolnikov. Z njo krepimo svoja prizadevanja za iskanje novih načinov za izboljšanje življenja vseh, ki potrebujejo naša zdravila. Več

Novartisova vizija

Naša vizija je postati najbolj cenjena in zaupanja vredna farmacevtska družba na svetu. Več

Naša dejavnost

Organizirani smo tako, da zagotavljamo inovativne izdelke, izkoriščamo globalne razsežnosti ter odgovarjamo na nove priložnosti in tveganja. Naša poslovna področja – Inovativna zdravila in Sandoz – so podprta z organizacijskimi funkcijami, ki delujejo na globalni ravni. Novartisovo središče in osrednji del naše strategije predstavljajo Raziskave in razvoj (R&R).

Inovativna zdravila

Divizijo Inovativna zdravila sestavljata dve organizacijski enoti – Novartisova Farmacevtika, ki vključuje Novartisove genske terapije, in Novartisova Onkologija, ki trži najsodobnejša inovativna zdravila na ključnih terapevtskih področjih: dermatologija, hematologija, imunologija, kardiologija, nevrologija, oftalmologija, onkologija in pulmologija. Več

Sandoz

Sandoz je globalni vodja na področjih generičnih farmacevtskih izdelkov in podobnih bioloških zdravil. S svojimi novimi pristopi pomaga ljudem po vsem svetu, da pridejo do visokokakovostnih zdravil. Več

Naša strategija

Novartis je osredotočena farmacevtska družba, ki jo poganjajo napredne tehnologije v razvoju in raziskavah, vrhunske prodajne dejavnosti, globalni dostop in podatkovna znanost.