Dostopno zdravljenje

Verjamemo, da si vsi bolniki zaslužijo kakovostno zdravljenje. Naše lokacije v Sloveniji so zato razvojno-proizvodna središča, v katerih iščemo poti do inovativnih in cenovno dostopnejših farmacevtskih izdelkov.

Vsak dan prepoznavamo potrebe bolnikov in izzive, ki se pojavljajo pri zdravljenju bolezni, preprečevanju obolenj in ohranjanju zdravja. Z visoko kakovostnimi generičnimi farmacevtskimi izdelki prispevamo k večji vzdržnosti zdravstvenih sistemov.

Rezultati raziskav za zdravljenje čim večjega števila bolnikov

Raziskovalno-razvojne dosežke osvajamo v sodelovanju s slovenskim akademskim okoljem in jih uspešno prenašamo v proizvodnjo kakovostnih, varnih ter učinkovitih farmacevtskih izdelkov.

Lokacija Ljubljana v industrijski coni Šiška je vodilni Sandozov razvojni center, kjer razvijamo izdelke za celotno skupino. Na področju trdnih farmacevtskih oblik ima lokacija vlogo centra znanja za Sandozovo proizvodno mrežo in je vodilna pri uvajanju tehnologij in procesov.

Na lokaciji Mengeš, ki leži med občinama Mengeš in Domžale, delujejo Razvoj farmacevtskih učinkovin, Razvoj antiinfektivov in Razvoj biofarmacevtskih izdelkov. S hitrimi razvojnimi koraki v biofarmacevtiki in proizvodnji podobnih bioloških zdravil prispevamo k zdravljenju težkih, pogosto kroničnih bolezni.

Naše poslovanje na vseh lokacijah, tudi na Prevaljah in v Lendavi, je naravnano k racionalni rabi naravnih virov in surovin. S tem ob nižjih stroških zagotavljamo kakovost izdelkov in na ta način omogočamo oblikovanje strategij za cenovno dostopnost zdravljenja širšemu krogu ljudi.

Inovativna generična zdravila

Naša inovativna generična zdravila so bolnikom prijazna in preprosta za odmerjanje, zato lahko pri zdravljenju dosežejo boljše sodelovanje bolnika, stalnejše terapevtske koncentracije in manj stranskih učinkov. K ozaveščenosti ogroženih skupin prebivalstva o poznavanju bolezni in varovanju zdravja prispevamo s strokovnimi nasveti na svojih spletnih straneh, sodelovanjem s skupinami bolnikov in brezplačnimi informativnimi gradivi v lekarnah ter zdravstvenih ustanovah.