Dostopno zdravljenje

Prepričani smo, da si vsi bolniki zaslužijo kakovostno zdravljenje. Naše lokacije so razvojno-proizvodna središča, v katerih iščemo poti do visokokakovostnih in cenovno dostopnejših farmacevtskih izdelkov. Zagotavljamo priložnosti za izobraževanja in ozaveščanja o pomenu zdravja. Sodelujemo s skupnostmi bolnikov in drugimi deležniki, da bi bolnikom pomagali dobiti potrebna zdravila. Podpiramo različne aktivnosti za povečanje dobrobiti širšega družbenega okolja.

Vsak dan prepoznavamo potrebe bolnikov in izzive, ki se pojavljajo pri zdravljenju bolezni, preprečevanju obolenj in ohranjanju zdravja. K večanju dostopnosti zdravljenja prispevamo na različne načine.

Sandoz je zavezan igrati ključno vlogo pri doseganju svetovnih zdravstvenih ciljev in utiranju poti dostopnemu zdravljenju za bolnike po vsem svetu. Povečanje dostopa je temelj našega vsakodnevnega delovanja, izvajamo pa tudi ciljno usmerjene programe, da bi omogočilii dostop do zdravljenja vsakomur, ki ga potrebuje.

Z naprednimi raziskavami do novih poti zdravljenja 

Raziskovalno-razvojne dosežke osvajamo v sodelovanju s slovenskim akademskim okoljem ter priznanimi Sandozovimi strokovnjaki, inovatorji in mednarodnimi timi. Uspešno jih prenašamo v razvoj in proizvodnjo kakovostnih, varnih ter učinkovitih farmacevtskih izdelkov. 

Na lokaciji v Ljubljani se nahaja vodilni, največji in najbolje opremljeni Sandozov razvojni center, ki izvede skoraj polovico vseh Sandozovih razvojnih projektov. 

S proizvodnjo širokega nabora izdelkov do čim večjega števila bolnikov

Lokacija v Ljubljani je vodilna pri uvajanju novih tehnologij in procesov tako pri razvoju kot v proizvodnji. Ima vlogo centra znanja za Sandozovo proizvodno mrežo.

V enoti Aseptični izdelki iz več kot 30 aktivnih učinkovin proizvajamo okvirno 70 različnih izdelkov in 500 končnih izdelkov. Za trge po vsem svetu jih polnimo v sterilne ampule in viale ali v obliki neaseptičnih raztopin, pršil za nos in sirupov. Proizvajamo podobna biološka zdravila in kompleksne injekcijske izdelke v obliki tekočih vial oziroma zahtevna nosna pršila.

Kot eden vodilnih Sandozovih globalnih oskrbovalnih centrov zagotavlja zdravila za številne trge po svetu. 

 S proizvodnjo kalijevega klavulanata, ki poteka na naši lokaciji v Lendavi, zagotavljamo učinkovino za izdelavo tega Sandozovega vodilnega izdelka. 

V strateškem pakirnem centru Sandozovih tehničnih dejavnosti, ki deluje v sklopu naše lendavske lokacije, skrbimo za oskrbo evropskih in svetovnih trgov z zdravili iz Sandozovih tovarn po vseh svetu.

Inovativnost

Inovativnost in razvoj sta v središču našega delovanja. Veliko sredstev usmerjamo v raziskave in visokotehnološke rešitve za razvoj sodobnih zdravil ter v povečanje njihove dostopnosti za bolnike. Naša generična in podobna biološka zdravila so bolnikom prijazna in preprosta za odmerjanje, zato lahko pri zdravljenju dosežejo boljše sodelovanje bolnika, stalnejše terapevtske koncentracije in manj stranskih učinkov. K ozaveščenosti ogroženih skupin prebivalstva o poznavanju bolezni in varovanju zdravja prispevamo s strokovnimi nasveti na svojih spletnih straneh, sodelovanjem s skupinami bolnikov in brezplačnimi informativnimi gradivi v lekarnah ter zdravstvenih ustanovah.