Že več kot 15 let spodbujamo korporativno prostovoljstvo

V Novartisu v Sloveniji že od leta 2005 prirejamo Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo, ki se je v teh letih razvil v naš mesec prostovoljstva. Z njim smo začeli po vzoru globalne Novartisove pobude, s katero obeležujemo ustanovitev družbe Novartis. S tem organizirano širimo prostovoljno pomoč neprofitnim organizacijam med svojimi zaposlenimi in obenem utiramo pot prostovoljstvu v svoji panogi in med večjimi domačimi podjetji.

Na globalni ravni dejavnosti potekajo na šestih celinah v 58 državah in podpirajo neprofitne ter lokalne organizacije. V Sloveniji Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo podprejo vse štiri lokacije (Ljubljana, Mengeš, Prevalje in Lendava) in udeležijo se ga sodelavci iz vseh naših divizij.

Prispevamo h krepitvi zdravja in dostopnosti zdravljenja

  • Večina nevladnih organizacij, s katerimi sodelujemo, se posveča skrbi za bolnike, zdravstveni preventivi in psihosocialni pomoči otrokom, mladim ter starejšim.
  • V številnih slovenskih krajih se pridružujemo programu Starejši za starejše. Skupaj z društvom vodnikov šolanih psov Tačke pomagačke se družimo z varovanci enote Mavrica iz Zavoda Dolfke Boštjančič. Obiskujemo varovance VDC INCE Mengeš ter pomagamo Anini zvezdici. Sodelujemo pri pogozdovanju in na krvodajalskih akcijah na različnih lokacijah po Sloveniji. Pomagamo pri urejanju letovišč ZPMS Pacug in Kranjska Gora, okolice in prostorov Malega Doma v Šiški – Zavoda Dolfke Boštjančič, zdravilišča Rdečega križa Slovenija na Debelem rtiču, Centra Janeza Levca na Dečkovi ulici v Ljubljani, Vrtca Mengeš in Zavetišča Horjul. Družimo se s starostniki iz domov v Ljubljani, Mengšu, Lendavi in na Prevaljah. Skupaj z otroki s posebnimi potrebami obiskujemo Postojnsko jamo.

Utrinki z Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo 2019Irena Smole
»Sodelovanje me bogati, saj lahko storimo nekaj dobrega za ljudi v stiski.« 

Gregor Makuc
»Dan sodelovanje nas povezuje in številni lepi trenutki nas nikoli ne pustijo ravnodušne.«

Mateja Belej
»Zadovoljstvo, da sem naredila nekaj dobrega za sočloveka, je fantastično.«

Jure Vajs
»Navdihujoče je, kako Novartisovi sodelavci stopimo skupaj in z neverjetno mero energije pomagamo soljudem.«