Že 15 let spodbujamo korporativno prostovoljstvo 

V Novartisu v Sloveniji že od leta 2005 prirejamo Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo, ki se je v teh letih razvil v naš mesec prostovoljstva. Z njim smo začeli po vzoru globalne Novartisove pobude, s katero obeležujemo ustanovitev družbe Novartis. S tem organizirano širimo prostovoljno pomoč neprofitnim organizacijam med svojimi zaposlenimi in obenem utiramo pot prostovoljstvu v svoji panogi in med večjimi domačimi podjetji.

Na globalni ravni dejavnosti potekajo na šestih celinah v 58 državah in podpirajo neprofitne ter lokalne organizacije. V Sloveniji Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo podprejo vse štiri lokacije (Ljubljana, Mengeš, Prevalje in Lendava) in udeležijo se ga sodelavci iz vseh naših divizij.

Prispevamo h krepitvi zdravja in dostopnosti zdravljenja

  • Večina nevladnih organizacij, s katerimi sodelujemo, se posveča skrbi za bolnike, zdravstveni preventivi in psihosocialni pomoči otrokom, mladim in starejšim.
  • Poudarek Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo v letu 2019 bo na sodelovanju z neprofitnimi organizacijami, ki nudijo psihosocialno pomoč različnim skupinam prebivalstva ter s tem prispevajo h krepitvi zdravja bolnikov, nekaterih skupin otrok in starejših.

  •  V številnih slovenskih krajih se bomo pridružili mlajšim upokojencem prostovoljcem, ki pomagajo starejšim v okviru programa Starejši za starejše, skupaj z društvom vodnikov šolanih psov Tačke pomagačke pa se bomo družili z varovanci enote Mavrica iz Zavoda Dolfke Boštjančič.

Utrinki z Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo 2019Irena Smole
»Sodelovanje me bogati, saj lahko storimo nekaj dobrega za ljudi v stiski.« 

Gregor Makuc
»Dan sodelovanje nas povezuje in številni lepi trenutki nas nikoli ne pustijo ravnodušne.«

Mateja Belej
»Zadovoljstvo, da sem naredila nekaj dobrega za sočloveka, je fantastično.«

Jure Vajs
»Navdihujoče je, kako Novartisovi sodelavci stopimo skupaj in z neverjetno mero energije pomagamo soljudem.«