V sodelovanju s Pionirskim domom smo opremili prvi otroški laboratorij v Sloveniji

  • Otroški laboratorij v Pionirskem dobu v Ljubljani bo ponujal varno in stimulativno okolje za raziskovanje in učenje otrok od 4. do 12. leta starosti.
  • V laboratoriju bodo lahko otroci pobližje spoznali znanost, biokemijo, fiziko, tehnologijo, inženiring in matematiko.
  • Upravljanje talentov je ena izmed Lekovih prioritet, saj so v družbi prepričani, da je zanimanje za znanost potrebno prepoznati in spodbujati že od malih nog.
31. 5. 2024

V Leku ostajajo zavezani podpori izobraževanju in znanstvenemu raziskovanju. Verjamejo, da mora biti znanost dostopna vsem, zato si z različnimi dejavnostmi in podporo projektom, kot je otroški laboratorij v Pionirskem domu, si znanost prizadevajo približati tudi najmlajšim.

V otroškem laboratoriju bodo imeli otroci od 4. do 12. leta starosti priložnost pobližje spoznati znanost, biokemijo, fiziko, tehnologijo, inženiring in matematiko. Laboratorij je opremljen s profesionalno laboratorijsko opremo, mikroskopi, spojinami, reagenti, interaktivnim 3D periodnim sistemom ter knjižnico strokovne otroške literature.

Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija, je na otvoritvenem dogodku poudaril, da moramo iskrice zanimanja za znanost pri najmlajših zanetiti čimprej. »S tem gradimo temelje za prihodnost, polno radovednosti, inovacij in prebojnih znanstvenih dosežkov. Ko otroci raziskujejo in odkrivajo svet znanosti na zabaven in interaktiven način, se razvijajo njihove kognitivne sposobnosti, kritično mišljenje in ustvarjalnost. V Leku na različnih stopnjah izobraževanja podpiramo mlade talente, saj menimo, da je spodbujanje radovednosti in ljubezni do znanosti ključno za razvoj in napredek naše družbe.« Na otvoritvi so pri eksperimentih sodelovali tudi Lekovi sodelavci, ki so otroke vodili skozi različne znanstvene poskuse in jim na razumljiv ter zanimiv način približali čarobni svet znanosti.

Upravljanje talentov je ena izmed Lekovih prioritet in prepričani so, da je zanimanje za znanost potrebno prepoznati in spodbujati že od malih nog. Razvoj kritičnega mišljenja inovativnosti z različnimi aktivnostmi zato podpirajo na vseh stopnjah izobraževalnega sistema in s tem soustvarjajo in podpirajo družbo znanja in inovacij.

* * *

O Leku
Lek, član skupine Sandoz, je prva in najstarejša farmacevtska družba v Sloveniji, v kateri razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna ter kakovostna generična in podobna biološka zdravila, namenjena bolnikom po vsem svetu. Pri delu nas vodijo visoki etični standardi, inovativno razmišljanje in prebojni dosežki naših vrhunskih strokovnjakov. Z več kot 3700 sodelavci že desetletja dejavno soustvarjamo slovenski, evropski in svetovni razvojno-raziskovalni prostor. Gradimo kulturo odprtega dialoga in ponosno ter odgovorno nosimo naziv najuglednejšega delodajalca v Sloveniji ter naziv Top Employer 2024.

O Sandozu
Sandoz(SIX: SDZ; OTCQX: SDZNY) je vodilni svetovni proizvajalec generičnih in podobnih bioloških zdravil s strategijo rasti, ki temelji na njegovem poslanstvu: premikanje meja za bolnike. Pri zagotavljanju Sandozovih zdravil za približno 800 milijonov bolnikov po vsem svetu sodeluje 20.000 ljudi več kot100 narodnosti, kar ustvarja znatne prihranke na področju zdravstvenega varstva po vsem svetu in še večji skupni družbeni učinek. Njegov vodilni portfelj vsebuje približno 1500 izdelkov, s katerimi se obravnava širok nabor bolezni, od prehlada do rakavih obolenj. Sandoz ima sedež v Baslu v Švici, njegova dediščina pa sega v leto 1886. Zgodovina njegovih znanstvenih prebojev vključuje Calcium Sandoz iz leta 1929, prvi peroralni penicilin na svetu izleta 1951 in prvo podobno biološko zdravilo na svetu iz leta 2006. Leta 2023 je Sandozova prodaja znašala 9,6 milijarde USD.

* * *

Izjava o omejitvi odgovornosti
To sporočilo za medije vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost in ne dajejo nobenih zagotovil za prihodnje rezultate. Podane so na podlagi trenutnih stališč in predpostavk vodstva glede prihodnjih dogodkov in uspešnosti poslovanja. Podvržene so tveganjem in negotovostim, ki med drugim vključujejo prihodnje svetovne gospodarske razmere, menjalne tečaje, zakonske določbe, tržne razmere, dejavnosti konkurentov in druge dejavnike, na katere Sandoz nima vpliva. Če se uresniči eno ali več takšnih tveganj ali negotovosti ali če se osnovne predpostavke izkažejo za napačne, se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od napovedanih ali pričakovanih. Vsaka izjava, ki se nanaša na prihodnost, izhaja samo iz razmer na datum posamezne izjave, Sandoz pa se ne zavezuje, da bo javno posodabljal ali popravljal katero koli izjavo, ki se nanaša na prihodnost, razen če to zahteva zakonodaja.

- konec -